3. heinäkuuta 2016

Mutakakku

Tämä on kyllä sellainen suklaapommi. Maistuu varmasti kaikille suklaan ystäville.
Ohjeen olen muistaakseni josku Stocmannin sivuilta löytänyt.


1dl  Vahvaa Kahvia
250g  Tummaa suklaata 70%
250g  Voita
2dl  Sokeria
4  Munaa

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Laita 24cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele sekä korppujauhota reunat.
Kuumenna kahvi vesihauteessa ja paloittele suklaa joukkoon. Sekoita, kunnes kaikki on sulanut. Sekoita suklaamassan joukkoon sokeri ja voi. Sekoittele kunnes kaikki on sulanut tasaiseksi massaksi. Nosta astia pois vesihauteesta.
Vatkaa seokseen munat yksitellen. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä kakkua noin tunti uunin keskitasolla. Kakku nousee reippaasti ja lässähtää sitten, mikä on tarkoituskin. Kakun pinta saa tällöin kauniin, hiushalkeamia muistuttavan kuvion. Anna kakun jäähtyä ja irroita vuoasta. Siirrä kakku tarjoiluvadille ja puuteroi se kevyesti tomusokerilla. Tarjoile sitruunanmehulla maustetun kermavaahdon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti