13. huhtikuuta 2014

Vadelma-suklaa

Riittä kahteen väliin 24-26cm:n kakkuun.

4dl  Vispikermaa
200g  Vaniljarahkaa
4tl  Sokeria
300g  Vadelmia

100g Tummaa suklaata

Melba
100g  Vadelmia
1,5rkl  Tomusokeria
1  Liivatelehti
Tilkka Vettä

Kostutus vadelmamehulla

Sulata sulkaa ja levitä leivinpaperille ohueksi levyksi. Laita jääkaappiin jähmettymään, jonka jälkeen paloittele sopiviksi paloiksi.
Vaahdota kerma ja sokeri löysähköksi vaahdoksi. Lisää sekaan rahka ja vatkaa melkein valmiiksi. Lisää vadelmat ja vatkaa loppuun.
Melba: Laita liivate likoamaan kylmään veteen. Murskaa vadelmat sauvasekoittimella ja sekoita tomusokeri joukkoon. Kiehauta vettä ja kaada liivatteen päälle pieni tilkka niin, että liivate sulaa. Sekoita se vadelmamurskan joukkoon.

Kostuta kakkupohja levitä puolet vaahdosta. Tee monttuja vaahtoon ja levitä melbaa vaahdon päälle. Vete esim. lusikanpällä niin että melba ja vaahto hieman sekoaa. Ripottele suklaan paloja haluamasi määrä päälle. Ja toista tämä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti