Tyttöjeniltaan piti jotain hyvää kakkua keksiä ja voiko sopivampaa olla, kuin devil´s cake. Niin suussasulava suklaakakku. Ja tämhän on suklaaholistin unelma. Suklaata, suklaata ja vähän lisää suklaata.
Muistaakseni tämä oli tuo Nigellan devil´s cake ohje. Tulikin kyllä syntisen hyvää!!!
Pohja
50g Kaakaojauhetta (1,1dl)
100g Fariinisokeria (n.2dl)
2,5dl Kiehuvaa vettä
125g Voita
150g Sokeria (1,75dl)
225g Vehnäjauhoja (n.4dl)
0,5tl Leivinjauhetta
0,5tl Soodaa
2tl Vaniljauutetta
2 Munaa
Täyte ja kuorrutus
1,25dl Vettä
30g Fariinisokeria (0,66dl)
175g Voita
300g Tummaa suklaata
Mittaa kulhoon kaakaojauhe ja fariinisokeri. Kaada kiehuva vesi päälle ja sekoita. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda.Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi, jonka jälkeen sekoita joukkoon vaniljauute. Vatkaa joukkoon yksi muna. Sekoita joukkoon osa jauhoista ja sitten toinen muna. Lisää loput kuivataineet vuorotellen kaakao-vesiseoksen kanssa kevyesti sekoittaen. Jaa taikina kahteen (halkaisijaltaan 20cm) voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. Voit paistaa myös yhdessä, mutta joudut paistamaan sitä hieman kauemmin. Tarkista kypsyys tikulla, niin ettei siihen jää enää taikinaa. Paista 180 asteessa 20-30 min.
Mittaa pannulle/kattilaan vesi, fariinisokeri ja voi. Kuumenna seosta miedolla lämmölle, kunnes se kuplii. Ota pannu liedeltä ja lisää sekaan suklaa. Sekoita vain sen verran, kuin on tarvetta. Niin että seos on sulanut tasaiseksi. Jätä seos pöydälle jäähtymään. Anna jäähtyä niin kauan että seos on sopivan paksua levitettäväksi n.1,5h. Sekoittele aina välillä.
Kun seos on sopivan jähmeää levitä 1/3 pohjien väliin ja loput kakun päälle. Anna kakun "maustua" seuraavaan päivään jääkaapissa.
Kun tarjoilet kakun nosta se huoneenlämpöön ainakin pari tuntia aikaisemmin. Silloin suklaa kerkiää pehmenemään ja kakku maistuu huomattavasti paremmalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti