13. elokuuta 2012

Suklaakakkupohja

Tällä Kinuskikisssan ohjeella olen suklaiset kakkupohjat tehnyt. Ja ihan mielettömän hyvä ja suklainen tuleeki. Tämän kakun olen tehnyt tuplakokoisena. Mutta ohjeen laitan tähän normaalin 24cm:n irtopohjavuokaan sopivaksi.


Tässä kakku myös täytettynä

150g  Tummaa suklaata
5  Munaa
2 1/2dl  Vehnäjauhoja
1rkl  Vaniljasokeria
1tl  Leivinjauhetta
1/4tl  Suolaa
200g  Voita
2dl  Fariinisokeria

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sulata suklaa. Sekoita fariinisokeri ja huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Sekoita keltuaiset yksitellen joukkoon. Seuraavaksi hieman jäähtynyt sulatettu suklaa.
Sekoita  loput kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
Lisää vaahto kevyesti käännellen taikinaan.



Paista 175 asteessa 40-50 minuuttia. Suojaa tarvittaessa ettei tummu liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti