19. toukokuuta 2012

Raparperihillo

Täyty kokeilla heti ensimmäisitä raparpereista tehä vähän hilloa. Tarkotus olisi sitten myöhemmin kesällä laittaa sitä kakkuun. Oli vaan hyvä testata ensin että tulee varmasti hyvä hillo.
Olis kyllä tehny mieli keitää heti puuroo tai jotain muuta vastaavaa ja laittaa tätä hilloa sinne sekaan. On nimittiäin ihanan kirpeänmakeeta. Tätä täytyy tehdä myöhemmin hieman isompi satsi talven varalle.



1kg  Raparpereja
0,75dl  Vettä
300g  Hillosokeria
140g  Marmeladisokeria

Kuori ja pilko raparperit. Laita raparperit ja vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää sokerit osissa. Keitä miedolla lämmölla n.10 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä puolisen tuntia. Laita puhtaisiin lasipurkkeihin ja siirrä jääkaappiin.

Itse tykkään tehdä hillot marmeladi- ja hillosokerista. Silloin hilloista tulee hieman jämäkämpiä eikä niin vetisä. Jos haluat tehdä vain hillosokerilla niin silloin laita tähän määrään 500g hillosokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti