Olis kyllä tehny mieli keitää heti puuroo tai jotain muuta vastaavaa ja laittaa tätä hilloa sinne sekaan. On nimittiäin ihanan kirpeänmakeeta. Tätä täytyy tehdä myöhemmin hieman isompi satsi talven varalle.
1kg Raparpereja
0,75dl Vettä
300g Hillosokeria
140g Marmeladisokeria
Kuori ja pilko raparperit. Laita raparperit ja vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää sokerit osissa. Keitä miedolla lämmölla n.10 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä puolisen tuntia. Laita puhtaisiin lasipurkkeihin ja siirrä jääkaappiin.
Itse tykkään tehdä hillot marmeladi- ja hillosokerista. Silloin hilloista tulee hieman jämäkämpiä eikä niin vetisä. Jos haluat tehdä vain hillosokerilla niin silloin laita tähän määrään 500g hillosokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti