15. huhtikuuta 2012

Paistettu Key Lime juustokakku

Pakkohan tätä oli sitt päästä kokeilemaan saman tien. Ja tää vei kyllä kielen mennessään. Yleensä en ole ollut paistettujen juustokakkujen suurin fani, mutta nyt täytyy muutta mieltä. Tämän olisi voinut syödä, vaikka yhdeltä istumalta. Ihanan kermainen, mutta kuitenki tarpeeksi kirpeyttä limestä. Joutuu varmaan tekemään pian uudelleen.




Ohje
200g  Keksejä
70g  Voita
300g  Maustamatonta tuorejuustoa
200g  Sokeria
1tl  Vanilja-aromia
6rkl  Limen mehua
3  munaa
70g  Creme Fraichea

Lämmitä uuni 175 asteeseen ( kiertoilma 155 astetta).
Murenna keksit ja sekoita joukkoon voi. Painele seos HUOM!! 20cm vuoan pohjalle ja puoleenväliin reunoja. Paista pohjaa 5 minuuttia ja anna jäähtyä.

Sekoita isossa kulhossa huoneenlämpöinen tuorejuusto ja sokeri notkeaksi seokseksi. Lisää vanilja-aromi sekä limen mehu ja sekoita kunnolla. Lisää munat yksitellen kunnolla sekoittaen. Lisää viimeiseksi Creme Fraiche ja sekoita kevyesti. Kaada pohjan päälle. Laita folio vuona pohjan ja reunojen ympärille. Ja noska vuoka isompaan astiaan. Täytä ulompi astia vedellä vuoan puoliväliin. Tällä tavalla kakku kypsyy tasaisesti ja uuni pysyy kosteana eikä kakku halkeile. Paista 40-45 minuuttia. Juustokakun tulisi olla kekskeltä vielä hytkyvää tämän jälkeen. Sammuta uuni ja jätä kakku vielä sinne 30 minuutiksi. Uuninluukku hieman auki. Ota kakku uunista ja jäähdytä ritilän päällä. Nosta jääkaappiin yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti