28. tammikuuta 2012

Porkkanakakku



Testissä oli porkkanakakkua muutamalla eri sisällöllä. Mutta tämä oli kaikkein paras. Tuli ihanan mehukas ja tarpeeksi makuja. Päällistä kokeilin sekä tuorejuustosta että sulatejuustosta tehtynä. Sulatejuustoversio oli kyllä miljoona kertaa parempaa. Ei tarvinnut kahta kertaa miettiä, kumpaa tulee käytettyä. Kakun pintaa en edes kerennyt koristelemaan, kun piti päästä nopeasti maistelemaan. Ohjeen olen kasannut useasta eri ohjeesta.

Kakku
4  Kananmunaa
2dl  Öljyä
400g  Porkkanaraastetta
3dl  Ruokokidesokeria
1dl  Sokeria
4dl  Vehnäjauhoja
1tl  Ruokasoodaa
2tl  Leivinjauhetta
1/2tl  Suolaa
2tl  Kanelia
2tl  Kardemummaa
100g  Rouhittuja pähkinöitä (itse laitoin hasselpähkinöitä)
1/2 Sitruuna (mehu + kuoriraaste)

Kuorrute
200g  Olympia sulatejuustoa
70g  Tomusokeria
50g  Voita
1tl  Vaniljasokeria
1tl  Sitruunamehua

Raasta porkkanat. Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda, leivinjauhe ja mausteet sekaisin. Vatkaa kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sekaan öljy hyvin vatkaten. Lisää kuivat aineet ja pähkinät lastalla käännellen. Viimeisenä sitruunanmehu ja –kuoriraaste sekä porkkanaraaste. Nostele lastan kanssa varovaisesti sekaan. Voitele vuoka (24-26cm)  ja kaada taikina siihen. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Jos kakun pinta rupeaa tummumaan liikaa laita leivinpaperi päälle loppuajaksi. Jäähdytä kakku kunnolla ja tee päällinen.
Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sulatejuusto kunnolla sekaisin. Lisää tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita kunnolla. Sekoita lopuksi joukkoon sitruunamehu. Levität täyte jäähtyneen kakun pinnalle. Anna vetäytyä hetki jääkaapissa.
Voit koristella pinnan pähkinärouheella tai sokerimassasta tehdyillä porkkanakoristeilla. Ja sitten vaan nauttimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti