13. tammikuuta 2012

Mustikkamuffinssi



Tuli tehtyä tälläinen kokeilu erä muffinsseja. Ensi viikonloppuna pitäisi sitten isompi määrä tehdä koristeluilla. Ja muutamaa eri makua. Mutta perus muffinssi pohjan sain nyt valittua ja paistoajat kokeiltua. Ja pääsin kokeilemaan uutta muffinssipeltiä. Ihan loistava!! Ei tarvinnut pelätä että muffinssit kohoavat yli mistään suunnasta.Samalla tuli testattua miten pakaste mustikat reagoi. Laitoin mustikat suoraan pakastimesta taikinan sekaan. Nestettä ei tullu pahemmin ylimäärästä ja mustikat jäi ihanan mehukkaiksi.
Eli tässä perus muffinssi ohje, johon voi sitten lisäillä eri makuja mielen mukaan. Ohjeesta tulee noin 12-16 muffinssia.

150g  Voita
2dl  Sokeria
(2tl  Vaniljasokeria)
2  Kananmunaa
3 1/2dl  Vehnäjauhoja
2tl  Leivinjauhetta
1dl  Kermaa, vaniljakastiketta tai rahkaa     

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri(t) vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot ja kerma vuorotellen taikinaan hyvin sekoittaen. Lopuksi lisää mitä haluat makuna käyttää. Tässä tapauksessa laitoin 2dl mustikoita. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200 asteessa n. 15min. 

2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeista. Tässä vielä pieni vinkki yhdyssanojen oikeinkirjoitukseen.

    http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/kielenopas/6.1.html

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia palautteesta. Mä tiedän, et noi yhdyssanat on mulle yks maailmankaikkeuden vaikein asia. Mut toivottavasti ei ihan kauheesti häiritse lukemista. :)

    VastaaPoista