26. joulukuuta 2011

Konvehdit



Tänä vuonna tuli kokeiltua konvehtien tekoa. Luulin että suklaan temperointi olisi ollut vaikeaa, mutta se sujuikin yllättävän helposti, Piti vain olla tarkkana lämpötilojen kanssa. Täytteitä tuli useita erilaisia. jos olisi ollut useampi muotti, niin olisi päässyt hieman helpommalla. Nyt vain joutui temperoimaan suklaita useaan kertaan. Ja eri makuiset suklaat olisi erottanut toisistaan helpommin.

Konvehteihin temperoin ensin suklaata. Kaadoin muotteihin sen verran että sain reunat tehtyä. Tämän jälkeen jääkaappiin tai pakastimeen jäähtymään. Seuraavaksi tein täytteen ja täytin konvehdit. Ja jälleen jääkaappiin/pakastimeen jäähtymään. Sitten vielä temperoidaan suklaata, joka kaadetaan vielä muotteihin, jotta saadaan pohja tehtyä. Ja jälleen jääkaappiin/pakastimeen jäähtymään. Tässä vaiheessa kannattaa antaa jäähtyä kunnolla tai suklaat eivät irtoa muoteista kokonaisina.

Ja temperointi tapahtuu niin että ensin esim. tummasuklaa sulatetaan 48-50 asteiseksi. Sitten jäähdytetään 27-28 asteiseksi. Ja jälleen sulatetaan 31-32 asteiseksi. Tämän jälkeen suklaa on käyttökelpoista. Suklaan täytyy pysyä jokaisessa vaiheessa oikeissa asteissa tai joudut aloittamaan temperoinnin alusta.

Tässä vielä kaikkien suklaiden temperointi asteet

Tummasuklaa  48-50 / 27-28 / 31-32

Maitosuklaa  45 / 26-27 / 30

Valkosuklaa  40 / 26-27 / 25-29

Marjannetäyte
1/2dl  Kuohukermaa
100g  Tummasuklaata
40g  Marjannerouhetta

Valkosuklaa-sitruunatäyte
1/2dl  Kuohukermaa
1/2  sitruunanmehu + raastettu  kuori
120g  Valkosuklaata

AfterEight täyte
1/2dl  Kuohukermaa
100g  AfterEight suklaata

Kaikissa täytteissä kiehauta kerma (sekä muut nesteet). Ota kattila liedeltä ja lisää suklaa sekaan. Sekoita niin kauan että suklaa on sulanut sileäksi joukkoon. Tämän jälkeen voit täyttää konvehdit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti