19. joulukuuta 2011

Limejuustokakku


Tämä on yksi lemppari juustokakuistani. Ihanan kirpeää, mutta kuitenkin makeaa. Ja vaihtelun vuoksi kukkamuodossa. Ja sopivan vihreä väri tuli Wilttonin pastaväreillä. Helppoja käyttää, vain pieni tippa nesteen sekaan ja saa kunnollakin väriä.

Pohja
200g Digestivekeksejä
75g Voita

Täyte
2dl Kermaa
2 Valkuaista
300g Maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
3 Limen mehu (vajaa 1dl)
1 1/2dl Sokeria
5 Liivatetta
Tippa vettä

Kiille
3 Liivatetta
2 Limen mehua
1/2dl Jaffan vihreää limua
1 Limen raastettukuori
1/2dl Sokeria

Murskaa keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele täyte vuoan pohjalle, mutta älä liian tiukasti. Anna seistä hetki jääkaapissa.

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot. Sekoita tuorejuusto, limen mehu ja sokeri. Kiehauta tilkka vettä ja sekoita liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen kokoajan vatkaten. Sekoita vaahto tuorejuustoseokseen. Älä vatkaa liikaa ettei kuohkeus häviä. Kaada seos pohjan päälle. Laita hyytymään jääkaappiin.

Laita kiilteen liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita limen mehuun sokeri ja kuoriraaste. Kiehauta limu ja sekoita liivatteet siihen. Sekoita nesteet. Kaada kakun päälle lusikan kautta, niin kakun pintaan ei tule koloa. Tällä limen mehu määrällä päällisestä tulee aika kirpeä. Jos haluat vähentää kirpeyttä niin korvaa suurempi osa nesteestä limulla tai jollain muulla mehulla. Anna hyytyä seuraavaan päivään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti